2013. május 15., szerda

Tűz a Marlborough Streeten

Stanley Forman:
Fire on Marlborough Street (1975)

Stanley Forman fotóriporter egy bostoni háztűz során készítette megrázó fotóját, melyen a mélybe zuhanó anya és kislánya látható.

1975. július 22-én Bostonban a Marlborough Streeten kigyulladt egy lakóház. A 19 éves Diana Bryant és kislánya a 2 éves Tiare Jones az épületben rekedtek. Robert O'Neill tűzoltó a tűzlépcsőn indult a megmentésükre. Az anya és kislánya az ötödik emeleten a tűzlépcsőn állva várták  a segítségükre siető lánglovagot, amikor a tűzlépcső szerkezete megadta magát és összeomlott: Diana és Tiare a mélybe zuhantak. Tiare nem élte túl a zuhanást, édesanyja azonban igen. Súlyos sérüléseket szenvedett, mert rázuhant kislányára, akinek teste tompította a becsapódást.

Stanley Forman a Boston Herald fotóriportere dokumentálta az egész tragédiát. Egy teljes fotósorozatot készített, melyen láthatóak a zuhanás előtti pillanatok, valamint az, amikor az orvosok Diana életéért küzdenek. A megrázó felvétel, mely első alkalommal a Boston Heraldban jelent meg, bejárta az egész világot. Forman 1976-ban elnyerte az év sajtófotója díját, valamint a legjobb fotósorozatért járó Pulitzer-díjat.

A teljes fotósorozat Stanley Forman weboldalán látható.

Tetszett a cikk? Kövesd a blogot a Facebookon és a Twitteren is, ahol további tartalmakról is értesülhetsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kritika? Vélemény? Észrevétel? Ide írd! Akár regisztráció nélkül is!